Turcii deschid o nouă fabrică Arctic în România

Data publicării:
resized_345cf-d012cfc9arcelik

Lucrările la noua fabrică ar putea începe în mai după obținerea autorizației de construire. Investiția a fost aprobată de acționarii Arcelik, încă din februarie 2016. Raportul companiei pe 2016 indica la finele anului trecut o creștere de 22%, susținută de reducerea cotei de TVA.

resized_345cf-d012cfc9arcelik

Autorităţile dâmboviţeme ar putea da în curând autorizaţia de construcţie pentru o nouă fabrică a producătorului turc de electrice şi electrocasnice Arcelik, proprietarul brandului Arctic. Lucrările ar putea începe în mai, potrivit unui articol Economica.net.

Noua fabrică ar urma să fie amplasată la Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Ieri, în localitatea dâmboviţeană a avut loc o dezbatere publică privind investiţia estimată la aproximativ 100 milioane de euro a celor de la Arcelik, care vor să construiască acolo o fabrică de maşini de spălat rufe şi mașini de spălat vase.

Urmează ca primăria să acorde autorizaţia de construcţie, astfel încât producătorul să poată începe lucrările. Lucrările ar putea începe la finele lunii viitoare sau în luna mai, au spus oficiali ai primăriei Ulmi."Din discuţiile pe care le-am avut cu managementul companiei, o primă capacitate ar putea fi operaţională în 8-10 luni (de la începerea construcţiei n.red)”, a declarat Alexandru Oprea,  preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit datelor Digi24.ro, în februarie anul trecut compania a anunțat înființarea unei noi fabrici în România, rezultat al unei investiții de 105 milioane euro. Compania turcă a înregistrat anul trecut o creștere de 22% în România, urmată de Ucraina (9%), Marea Britanie (7%), Europa de Est (5%), etc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri