Un gigant mondial va vinde RCA în România

Data publicării:
shutterstock_413913445

Grupul german Ergo, controlat de gigantul Munich Re, va depune actele pentru licența de vânzare RCA în România. Înseamnă aceasta și că vor scădea tarifele la RCA percepute de asiguratori?

Germaniii de la Ergo, companie controlată de gigantul Munich Re, au depus actele pentru încă o majorare de capital, de 4,5 milioane de lei, potrivit Profit.ro. În același timp, compania se pregătește să depună, în câteva săptămâni, documentația finală pentru a obține licența de vânzare de RCA pe teritoriul României și a parafat, în acest sens, o înțelegere cu una dintre cele mai mari societăți din țară specializate în regularizarea daunelor. 

Ergo a mai operat, la începutul acestui an, o majorare de capital de 9,1 milioane de lei, adică aproximativ 2 milioane de euro. Pentru a putea intra pe piața asigurărilor generale, Ergo, care a avut inițial doar licență pentru asigurări de viață, a achiziționat, anul trecut, societatea Credit Europe Asigurări. În paralel, Ergo a încheiat și  o înțelegere cu unul dintre cei mai importanți loss adjusteri din România, o companie afliată unui grup internațional.

Mai multe surse din piață, au arătat că, în următoarele câteva săptămâni, maximum o lună, Ergo va depune și documentația integrală pentru a obține licența de RCA. Vânzările efective, mai spun sursele citate, ar urma să înceapă din ianuarie 2018, iar oficialii societății au început deja să poarte discuții în acest sens cu intermediari din domeniu.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri