Companiile aeriene pregătesc schimbări importante în privința bagajelor de mână

Data publicării:
GettyImages-117732215

Companiile aeriene şi-au pus în cap să reducă dimensiunea maximă admisă a bagajelor de mână.

Noul ghid de recomandări de la Asociația Internațională de Transport Aerian spune că bagajele de mână trebuie să fie cu aproximativ o cincime mai mici decât dimensiunea medie acceptată acum.

Opt companii aeriene deja au declarat că îmbrăţişează ideea. Printre ele şi Emirates, Qatar şi Lufthansa.

Operatorii au acum la îndemână un motiv pentru a introduce încă o taxă, de această dată pentru cei cu bagaje neconforme.

Totodată e o veste foarte bună şi pentru producătorii de genţi, bagaje şi geamantane, în special pentru cei care au puterea financiară să producă repede genţile „conforme”.

Asociaţia e în discuţii cu marii jucători din piaţă pentru a lansa în cel mai scurt timp genţile care vor fi marcate cu mesajul „Cabin OK”, care îi va informa pe cumpărători că trebuie să se orienteze către acele genţi dacă nu vor să plătească în plus la aeroport.

Totuşi, Asociația Internațională de Transport Aerian dă de înţeles că în spatele ghidului nu se află interesele financiare ale nimănui, doar ale călătorilor.

Asociația Internațională de Transport Aerian a identificat că la bordul avioanelor de pasageri se creează adesea o situaţie de inegalitate fiindcă cei care urcă mai târziu nu mai găsesc loc în spaţiile de depozitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri