Conducerea BNR va fi audiată miercuri de Comisia pentru Buget a Camerei Deputaților în dosarul "Francul elvețian"

Data publicării:
mugur isarescu-Mediafax Foto-Silviu Matei

Mugur Isărescu, foto: Mediafax

Conducerea Băncii Naționale, reprezentanții Ministerului Finanțelor, cei ai comunității bancare și reprezentanții consumatorilor vor fi audiați de Comisia pentru Buget a Camerei Deputaților miercuri, începând cu ora 11, au confirmat pentru Hotnews.ro surse din Parlament.

Saltul francului elveţian. PNL cere audierea conducerii BNR în Parlament

Prim-vicepreședintele PNL, Andreea Paul, a solicitat Comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților să-l convoace la o audiere pe guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, în care acesta să prezinte măsurile pe care BNR le are în vedere privind protejarea persoanelor ce au contractat credite în franci elvețieni, ca urmare a aprecierii acestei monede.

Banca Națională a Elveției a anunțat, în 14 ianuarie, că a abandonat pragul de curs valutar de 1,2 franci elvețieni pentru un euro, pe care îl introdusese în anul 2011, în apărarea exportatorilor elvețieni. În urma acestui anunț, francul elvețian s-a apreciat brusc în fața euro, cursul euro - franc ajungând de la 1,2 la sub 1. Astăzi francul elvețian a atins un maxim istoric: 4,4716 pentru un leu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri