Construcţia şoselei de mare viteză Craiova - Piteşti la stadiul întrebărilor: De ce întârzie procedurile?

Data publicării:
ponta china FB 2

China Communications Construction Ltd., una din cele mai mari firme de infrastructură de transport din China, aşteaptă invitaţia Guvernului României de a începe procedura de dialog competitiv pentru construcţia autostrăzii Piteşti-Craiova, a declarat directorul de dezvoltare al companiei, Hu Bin.

Directiorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd., companie care a participat şi la preselecţia proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov, a fost prezent, luni, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi.

„Suntem în proces de deschidere a procedurii de dialog competitiv pentru construcţia Piteşti-Craiova. Aşteptăm decizia Guvernului României de începe acest dialog”, a spus Hu Bin.

Reprezentanţii companiei au discutat astăzi cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus, în legătură cu motivele care au dus la întârzirea începerii procedurii de dialog.

Ministrul Ioan Rus a precizat că este o problemă la nivel european, în sensul că România aşteaptă încă o evaluare şi un acord din partea Eurostat, în condiţiile în care, realizarea celor 120 de kilometri de autostradă ar putea creşte deficitul bugetar.

Directorul companiei chineze a adăugat că, deşi compani sa cunoaşte standardele impuse în Uniunea Europeană privind infrastructura şi lucrează deja în Europa, pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a infrastructurii în România e nevoie de proiecte finanţate de la buget şi prin înţelegeri interguvernamentale.

El a subliniat că este nevoie de reguli mai simple şi a dat exemplu Muntenegrului, unde a fost semnat un acord pentru realizarea a 100 de kilometri de autostradă, acord evaluat la aproape un miliard de dolari.

Autostrada este una dintre promisiunile făcute celor de la Ford. Reprezentanţii constructorului auto spun că au nevoie de o infrastructură adecvată, care să lege Craiova de coridoarele europene şi care să permită uzinei să producă şi să exporte la capacitate maximă. Realizarea tronsonului de autostradă ar putea cântări mult şi în decizia companiei americane de a muta din 2017 o parte din producţia Fiesta, celui mai vândut model Ford, la Craiova.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri