ANRE: Gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc de la 1 octombrie

Data actualizării: Data publicării:
PROBLEME ALIMENTARE GAZE ROMANIA GETTY

Prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului, a declarat, marți, Emil Calotă, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

"În acest moment, Comitetul de reglementare de la care am plecat pentru a fi aici ia în calcul elementele apărute în piața de gaze naturale și impactul pe care costurile cu care operatorii de distribuție și furnizare au venit către noi", a spus Calotă, prezent la Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților, informează Agerpres.ro.

"Propunerile pe care le avem în acest moment în mapă, și pe care colegii mei din Comitetul de reglementare probabil le-au discutat, arată că, pentru trimestrul IV, pentru consumatorii din categoria B1, cei casnici, creșterea medie va fi în jur de 6%", a subliniat Emil Calotă.

În România, începând cu data de 1 aprilie 2017, prețul de achiziție al gazelor de producție internă a fost liberalizat. Acesta reprezintă doar un element din prețul final plătit de consumatorii casnici, alături de tarifele de transport, distribuție, furnizare și înmagazinare care compun factura consumatorului final.

Și preţul energiei electrice va creşte, în medie cu circa 5%, de la 1 octombrie. Detalii, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri