Ar mai fi loc de mall-uri în Capitală?

Data publicării:
oameni mall - captura tv - 9 iulie 2015

Sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei încasează anual taxe pe proprietate cuprinse între 7 şi 8 milioane de euro de la centrele comerciale pe care le găzduiesc.

Această estimare a fost făcută de Colliers care arată impactul pozitiv pe care îl are comerţul pentru bugetele locale.

Totuşi, într-un oraş mare precum Bucureştiul, apariţia unor mall-uri sau hipermarketuri poate avea şi dezavantaje. Traficul pe străzile din jurul marilor centre comerciale este îngreunat destul de mult în anumite perioade ale zilei.

Suprafaţa totală ocupată în prezent de centrele comerciale din Bucureşti se ridică la 1,16 milioane de metri pătraţi. Ar mai fi loc în capitală de un mall mare. Dar NU în Sectoarele 2 şi 3 care, potrivit Colliers, şi-au atins deja capacitatea maximă în urma apariţiei a trei mall-uri noi în doar doi ani.

În provincie, entuziasmul nu este atât de mare. Anul acesta au fost anunţaţi spre livrare doar 210.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale în afara Capitalei.

Inaugurarile de mall-uri depind şi de strategia chiriaşilor. Dacă marile magazine de haine sau marile lanţuri fast-food nu au de gând să se extindă în anumite oraşe, construcţia unor centre comerciale noi nu este justificată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri