Centralele pe gaz devin amintire?

Data publicării:
2015_02_25_centraletermice_rsz_crp_crp

Debranşarea de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice a cetăţenilor care locuiesc în blocuri, procedeu oricum destul de anevoios şi până acum, va deveni efectiv imposibilă după intrarea în vigoare a noii legi a energiei termice, aflată acum în dezbaterea Parlamentului.

Noua lege, care modifică legea 325/2006 a energiei termice, face practic imposibilă debranşarea, prin mai multe prevederi, potrivit ultimului draft al actului normativ, potrivit Economica.net.

În primul rând, legea introduce noţiunea de zonă unitară de încălzire. Adică orice zonă, care va fi definită de autoritatea locală (poate fi nu neapărat un oraş întreg, poate fi un cartier sau un cvartal de blocuri), în care funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică, după cum a explicat mai demult vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Noua lege spune din capul locului: în zona unitară de încălzire în care funcţionează sistemul centralizat, debranşarea este interzisă. "Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică", se arată în noua lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri