Cum se explică succesul lanțurilor de magazine cu produse „din Vest”

Data publicării:
cumparatoare magazin casa

Mai multe magazine de la noi fac bani frumoşi din vânzarea preparatelor şi produselor de curăţenie destinate pieţelor vestice. Au clienţi fideli - fie români care au lucrat în străinătate și le cunosc, fie unii care sunt dornici să încerce produse noi, pe care nu le găsesc şi în alte magazine, fie alții care caută calitate, fie că vorbim despre mâncare sau electrocasnice.

Lavinia şi Marius Catrinoiu au trăit ani buni în Italia. Nu au adus de acolo doar un optimism sănătos şi molipsitor când au decis să se întoarcă în ţară şi să îşi încerce norocul în afaceri. Au venit şi o idee care a dat roade. Un lanţ de 13 magazine, în mai multe oraşe, cu produse pe care le-au folosit cât au locuit în Peninsulă, de la detergent, până la sucuri şi mâncare.

„Am decis să le aduc în primul rând pt mine, pentru prieteni. Este o diferenţă între ceea ce se produce în Italia şi se consumă şi ceea ce se produce şi se aduce în Europa de Est, nu neapărat în România”, spuine Lavinia Catrionoiu.

Diferențe între produse sunt destule, spune ea. Asta în contextul în care deja analizele de laborator făcute de mai multe state europene, printre care și România, au arătat că sunt deosebiri între compoziția și aspectul produselor vândute în Vest și în Est.

Clienţii acestor magazine sunt români care au muncit şi locuit în străinătate, în Germania sau Italia, au folosit produsele de acolo şi acum vor să le regăsească şi în magazinele de la noi.

„Am stat 12 ani în Italia şi de patru ani m-am întors, am văzut că și la alimentară şi la igienă e total diferit. Vă dau un exemplu pasta de dinţi. Detergentul de spălat rufe e cu totul altul. Spală mai bine, mirosul rămâne, parfumul pe haine”, spune o clientă.

Un alt lanţ de magazine vinde doar produse cosmetice şi de curăţenie, iar o mare parte dintre acestea sunt marca proprie a unui retailer german. Sunt deja câteva astfel zeci de magazine în toată ţara.

Un alt lanţ de magazine vinde electrocasnice şi haine din Germania.

„Folosim mereu, vin şi pentru copii, şi de uz casnic”, spune o clientă.

„De spălat, de curăţat vase, gresie faianţă. Sunt mai ieftine astea decât celelalte, şi mai bune”, dă asigurări un alt client.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri