Datele a 400.000 de clienți Unicredit au fost furate

Data publicării:
unicredit

UniCredit, cea mai mare bancă italiană, a anunțat astăzi că o entitate neautorizată a accesat datele a circa 400.000 de clienți din Italia.

Datele ar putea include informații personale despre clienți și detalii despre conturile acestora, precum coduri IBAN, însă nu au fost furate parole sau date care să permită realizarea unor tranzacții, afirmă reprezntanții cele mai mari bănci italiene. Atacurile prin care datele clienților au fost furate au avut loc în septembrie și octombrie, dar și în lunile iunie și iulie ale acestui an, potrivit Profit.ro.


Grupul UniCredit este prezent în 17 țări cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați, fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, grupul operează prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management (divizie ce va fi preluată de Amundi) și UniCredit Business Integrated Solutions.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri