În două săptămâni dobânda la un credit a crescut cu zeci de lei

Data actualizării: Data publicării:
banca credite ghiseu finante sursa foto digi24

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, își continuă creșterea puternică: a ajuns la 1,46%. În urmă cu două săptămâni Robor era sub 1%.

Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat astăzi până la 1,46% pe an, de la 1,25% anunțat ieri, depășind în doar trei zile nivelul de 1,11%, care oricum era cel maxim de la începutul anului trecut. Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei, potrivit Profit.ro.

În același timp, Robor la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a urcat acum de la 1,23% (în urmă cu trei zile) și 1,35% (ieri) la 1,57%. Evoluția dobânzilor pe piața monetară este de obicei corelată cu evoluția randamentelor la titlurile de stat.

Creșterea Robor face ca o persoană care are un credit de 100.000 de lei să plătească lunar cu 40 de lei mai mult față de acum două săptămâni.

Citește aici sum explică economiștii majorarea Robor și care sunt previziunile acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri