Juncker ia apărarea consumatorilor din estul UE

Data publicării:
juncker

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean Claude-Juncker a avertizat miercuri, la Strasburg, în al treilea discurs despre ”starea Uniunii” Europene, că nu poate să accepte ca cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est să li se vândă - sub aceeaşi marcă - alimente de o calitate mai proastă decât în restul UE.

Juncker a denunţat drept ilegală această practică şi a anunţat, în acest discurs pe care l-a susţinut în faţa membrilor Parlamentului European (PE), că UE îşi va intensifica eforturile în privinţa calităţii alimentelor în întreaga Europă, informează News.ro.

Autorităţile şi consumatori din Ungaria, Slovacia, România şi alte ţări foste comuniste şi-au exprimat frustrarea faţă de faptul că alimentale vândute de către mărci internaţionale în ţările lor conţin adesea ingrediente de o calitate mai proastă decât cele vândute în restul UE.

Şeful Comisiei s-a angajat să abordeze această problemă. Juncker încearcă în acest mod să îmbunătăţească relaţiile uneori tensionate între Comisie şi unele părţi ale Europei centrale, consideră unii observatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri