MOL reacționează după chemarea la boicot

Data publicării:
-005--2361-mol_bucuresti_bi

Compania maghiară a respins acuzele fostului președinte Traian Băsescu care a acuzat-o că distribuie hărți cu Ținutul Secuiesc autonom. Aceasta după ce fostul președinte a cerut participanților la un eveniment să boicoteze rețeaua de benzinării.

Hărțile au doar rol turistic, fiind similare cu altele distribuite în Brașov sau Moldova, a comunicat zilele trecute producătorul și comerciantul maghiar de carburanți.


"În urma mesajelor apărute în ultimele ore pe mai multe canale media legate de materialele de promovare turistică disponibile în anumite stații din rețeaua MOL România, compania dorește să facă următoarele precizări:

  • MOL România are o politică prin care respectă comunitățile și minoritățile care trăiesc în diverse regiuni ale României, exemplu în acest sens fiind comunicările în diferite limbi din stațiile amplasate în aceste zone.

  • În același timp, suntem o companie activă în domeniul mobilității, așa că foarte mulți turiști ne trec pragul în cele 208 stații pe care le avem în toată țara. În acest context, am dezvoltat o serie de hărți care promovează cele mai frumoase locuri din diferite regiuni. Hărțile despre care se menționează în aceste știri sunt o inițiativă turistică, iar prin acestea sunt evidențiate detaliat și într-un stil prietenos cele mai interesante puncte turistice ale diverselor regiuni ale țării”, spune MOL, potrivit Bugetul.ro.

Compania a adăugat că astfel de hărți există și în Moldova și în Brașov, toate având același scop, promovarea celor mai frumoase atracții turistice din zonă. În cazul de față, legenda hărții este redactată în patru limbi diferite, tocmai pentru a susține și mai bine scopul pentru care a fost realizat produsul, promovarea zonei.

Precizările au venit după ce fostul preşedinte, Traian Băsescu, a făcut un apel către români să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei ungare Mol, el spunând că în aceste staţii de carburant sunt distribuite hărţi ale ”Ţinutului Secuiesc autonom” şi că "nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri