RADET: Șapte puncte termice sunt oprite pentru reparații

Data actualizării: Data publicării:
RADET INSOLVENTA_Agerpres_4284501

Șapte puncte termice din Capitală sunt oprite pentru remediere, 20 sunt sub parametri, iar unul este afectat de inundații, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, administratorul special al RADET, Sorin Chiriță.

RADET INSOLVENTA_Agerpres_4284501
Foto: Agerpres

„Am avut puncte termice afectate și inundate: sectorul 1 - zona Grivița (un punct termic), sectorul 3 - zona Titan (două) și sectorul 4, zona Berceni (5 puncte termice). În momentul de față mai este afectat un punct termic din zona Berceni, aceasta ca urmare a inundațiilor, dar am avut oprite 11 puncte termice pentru remediere, acum au mai rămas șapte oprite, în câteva ore vor fi remediate. Am avut 33 de puncte termice în toate cele șase sectoare care erau sub parametri, acum mai avem 20. În zona Aviației s-a încărcat sistemul, s-a remediat, cred că într-o oră o să fie la parametri normali”, a explicat Chiriță.

La rândul său, directorul general adjunct Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat că a fost evacuată aproape toată apa care pătrunsese în subsolul Institutului Oncologic, ca urmare a defectării clapetei antirefulare.

De altfel, anterior, în cadrul unui comandament de la Primăria Capitalei, el le-a adresat bucureștenilor o rugăminte privind clapeta antirefulare.

„Există obligația în regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare ca imobilele care au subsol să fie dotate cu clapete antirefulare. Foarte multe dintre intervențiile pe care le-am înregistrat la subsoluri au fost din cauza absenței acestora. Dacă bucureștenii au nevoie de asistență, le-o acordăm (...). Noi suntem de acord ca, în cazul în care cineva dorește asistență sau eventual să facem această operațiune contra-cost, vom aplica niște tarife speciale reduse, ca să protejăm cât mai bune imobilele utilizatorilor rețelei de canalizare”, a menționat Chiru.

El a precizat că debitul maxim tranzitat în noaptea de marți spre miercuri prin rețeaua de canalizare a fost de 178 metri cubi de apă într-o secundă, aceasta însemnând aproximativ debitul mediu multianual al unui râu de mărimea Jiului sau Oltului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri