Contractul pentru bucățica de autostradă Gilău-Nădășelu, reziliat?

Data publicării:
AUTOSTRADA A3 22

Contractul autostrăzii Gilău-Nădăşelu este în pericol de reziliere. Motivul oficial ar fi nemulţumirea constructorului că nu şi-a primit banii pe lucrările deja făcute. Spedition UMB a înştiinţat Compania de Drumuri (CNADNR) că intenţionează să se retragă din proiect. Potrivit ultimelor date disponbile, lucrările sunt definitivate în proporție de 66,46%, dar s-a plătit doar 43,78% din acestea.

Spedition UMB ar fi dat companiei un ultimatum, până miercuri, pentru soluționarea situației.

Întârzieri la efectuarea plăților se întâlnesc în multe alte contracte ale CNADNR. Spre exemplu, lotul 4 din Lugoj-Deva este definitivat în proporție de 44%, însă este plătit doar 28,14%. Loturile 3 și 4 din Sebeș-Turda sunt și acestea terminate în proporție de 42%-44%, dar sunt plătite doar 22%-25%.

Potrivit însă Hotnews.ro, şefii de la Drumuri îi reproşează drumarului că a făcut economii în realizarea lucrărilor, de aici şi refuzul de plată. Contractul pentru construirea celor aproape 9 kilometri de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu a fost semnat în 2014.

Firmele Spedition UMB și Tehnostrade, ambele deținute de Dorinel Umbrărescu, au un contract în valoare de 59 de milioane de euro pentru finalizarea autostrăzii. Compania nu a explicat situația până la orele prânzului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri