Corneliu Tănase, apropiat al lui Ilie Carabulea, a vândut aproape 10% din acţiunile Băncii Carpatica pentru 4,3 milioane euro

Data publicării:
carpatica

La Carpatica, banca în care cei mai importanţi acţionari au rămas fără putere de decizie, au început mişcările de pachete de acţiuni. Corneliu Tănase, un apropiat al lui Ilie Carabulea, a vândut la finalul săptămânii trecute aproape tot ce deţinea la bancă. Pentru 4,34 milioane de euro, a vândut 9,95% din Carpatica, din pachetul său de 11,2%.

Ca şi Ilie Carabulea, Corneliu Tănase avea dreptul de vot în Consiliul de Administraţie al băncii suspendat de Banca Naţională a României. El este un apropiat al lui Carabulea, cel care deţine cel mai mare pachet de acţiuni - 41% - plus încă patru procente, prin compania de transport Atlassib.

Cei doi acţionau concertat: susţineau aceleaşi decizii în consiliu şi din această cauză i s-a suspendat lui Tănase dreptul de decizie în bancă. Era alături de Carabulea, prins în scandalul din jurul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în care e arestat la domiciliu.

Vanzări de acest gen pot fi de fapt de faţadă, comentează Business Club - apare un interpus care are dreptul de vot. Carabulea şi Tănase intenţionau să schimbe actuala conducere executivă prin modificarea statutului şi componenţei Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului, în timp ce managerii propun fuziunea cu altă bancă. În mod clar, un conflict se produce acolo, iar decizia BNR de a suspenda dreptul de vot al celor doi pare să le blocheze intenţiile, aşa că se mai încearcă prin diverse manevre salvarea situaţiei.

Pe de altă parte, vânzarea poate fi şi o predare. Lupta e pierdută, şi asa se mai face un ban la final.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri