Corupţia, moştenire de familie. Odrasle implicate în dosarele penale ale părinţilor

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Tată si fiică, Dan şi Camelia Voiculescu au venit în faţa procurorilor DNA vara trecută, pentru a răspunde acuzaţiei că l-ar fi şantajat pe administratorul companiei RCS - RDS ca să reintroducă în grilă unele programe ale trustului Intact. Interceptările din dosar arată că fiica cea mare a omului de afaceri urma cu sfinţenie indicaţiile date de tatăl ei.

„Camelia Voiculescu: Plângere prealabilă. Da. Ştiu. înţeleg ce vrea să spună plângerea asta. Bine, tati. Am înţeles. Am scris: plângere penală prealabilă.

Dan Voiculescu: Eu aş face o delegaţie...

Camelia Voiculescu: Delegaţie?

Dan Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu:... care să se ducă la sediul RCS, să ceară să vorbească cu denunţătorul ăsta.

Camelia Voiculescu: Da, păi... ă... da, am zis, că zic după aia.

Dan Voiculescu: Să ceară... Nu... să ceară să vorbească cu el...

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS...”, arăta rechizitoriul DNA. 

Și în Prahova se încalcă legea tot în familie. Vlad, băiatul șefului Consiliului Județean, Mircea Cosma, și-ar fi vândut influența pe care o avea asupra tatălui său cu aproape cinci milionae de lei. Mai exact, ar fi intervenit pe lângă tatăl său ca să acorde contracte pentru lucrări publice unor firme indicate de asociatul său, omul de afaceri Răzvan Alexe. În faţa colegilor din Camera Deputaţilor, Vlad Cosma a susţinut că familia lui este persecutată de procurori. 

Prima dată au început cu sora mea care este notar public de 10 ani, procurorii au considerat că trebuie să fie invinuită pentru evaziune fiscală, pentru că are două maşini în leasing pe cabinetul notarial”, a spus Vlad Cosma. 

În urmă cu an, judecătoarea Veronica Cârstoiu era arestată împreună cu fiul său, Florin Cergan, în dosarul în care sunt acuzați de complicitate la trafic de influență și luare de mită pentru a se da soluții favorabile în anumite dosare. Magistratul Curţii de Apel Bucureşti ar fi primit peste un milion de euro iar fiul îi era complice. Mai precis, Florin Cergan era cel care se întâlnea cu cei care doreau soluţii favorabile, primea banii si îi ducea mamei sale. 

Şi fata celui mai bogat român, Ioan Niculae, este urmărită penal într-un dosar al tatălui său. Procurorii spun că miliardarul a încercat să-şi pună averea la adăpost de sechestru, în dosarul în care este acuzat că ar fi păgubit statul cu 130 de milioane de dolari. Niculae i-ar fi vândut fiicei sale Adina o casă şi un teren din Capitală, deşi acestea erau puse sub sechestru de către procurorii DIICOT. 

Alt caz, alt copil implicat în lupta părinţilor cu justiţia. Procurorii DNA îl acuză pe Mihail Vlasov, fostul director al Camerei de Comerţ, că ar fi cerut un milion de euro pentru a intermedia o soluţie favorabil într-un dosar judecat la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional, unde fiica sa, Vanda Vlasov, era primvicepreşedinte. Vanda Vlasov este urmărită penal pentru uz de fals. Ea ar fi ordonat unor subalterni să falsifice mai multe acte, pe baza cărora a reuşit să-l elibereze pe tatăl ei din arest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri