Costin Borc: „Eu cred că 2016 poate fi un an de succes pentru noi”

Data publicării:
BORC agerpres 8100786

Ați menționat numai îngrijorările economice, să nu mai vorbim de îngrijorările de securitate, care sunt mult mai mari, dar pentru România 2015 este un an cu exporturi la maximum, care arată bine. 2016 este un an care arată bine din toate prognozele economiștilor. Eu cred că 2016 poate fi un an de succes pentru noi. Scăderea costurilor materiilor prime înseamnă un avantaj pentru construcții, pentru toți cei care le folosesc, scăderea prețurilor la oțel va însemna o creștere a construcțiilor”, a spus Costin Borc.

Noi putem să ne găsim în continuare piețe de desfacere, indiferent dacă ar exista o scădere în Europa. Sunt voci care spun că România ar putea să aibă un rol în Africa, sunt voci care spun că Iranul este și piață care crește și e o piață extraordinară, de nu suntem acolo?”, a adăugat ministrul Economiei.

Întrebat dacă va face ceva în acest sens, având în vedere că România este cunoscută în țări din Africa și a avut relații bune cu Iran, ministrul a răspuns că „vrem să facem multe, dar să nu uităm că în noiembrie anul viitor se va opri ceasul”. „Nu vom face tot și știu că așteptările sunt foarte mari, nu vreau să dezamăgesc pe nimeni spunând asta, dar nu vom putea facem decât un număr limitat de lucruri. Dacă reușim să facem puțin mai bine decât predecesorii noștri și puțin mai prost decât cei care vor veni după noi, va fi un Guvern de mare succes”, a completat viceministrul Costin Borc.

Ministrul Economiei, la Digi24: „România arată bine din punct de vedere macroeconomic, dar s-a pierdut încrederea în stat”

Ministrul Economiei, despre domeniile care trebuie reindustrializate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri