Creditele în lei se ieftinesc

Data publicării:
bani captura digi24 28 10 2015

Dobânda ROBOR la trei luni, referinţa pentru costul creditelor în lei, a ajuns la un minim istoric: 0,9 la sută pe an. Dacă tendinţa de scădere continuă, cei care au împrumuturi în lei ar putea plăti mai puţin din martie când are loc actualizarea trimestrială a ratelor. În ultimul an, dobânda ROBOR la trei luni a scăzut cu aproape un punct procentual.

România, locul 35 în lume la rezerve de aur

România ocupă locul 35 în lume în funcţie de mărimea rezervelor de aur deţinute de banca centrală. Suntem statul est-european cel mai bine clasat într-un top ce include 40 de ţări. Banca Naţională are rezerve de aur de peste 103 tone şi este înaintea Poloniei şi Australiei. Cele mai mari rezerve de aur sunt în Statele Unite, Germania şi în visteria Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Hidroelectrica încheie anul 2015 pe plus

Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit brut de peste un miliard de lei. Câştigul este apropiat de cel înregistrat în 2014, însă a fost obţinut în condiţiile în care compania a produs cu peste 13 procente mai puţină electricitate. Scăderea cantităţii de energie se vede în afacerile Hidroelectrica, care au ajuns la aproape 3,2 miliarde de lei, de la 3,4 la sfârşitul lui 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri