Cui priește canicula? Ventilatoarele și aparatele de aer condiționat, la mare căutare

Data publicării:
ventilator si aere conditionate

Singurul lucru pe care ni-l dorim într-o zi cu temperaturi de peste 36 de grade este o locuinţă cât mai răcoroasă.

Un domn caută un aparat de aer condiţionat cu un consum redus de energie şi vrea să profite de preţurile reduse la final de sezon cald. „Căutăm ceva să ne răcorească. Știți că românul își ia vara sanie și iarna car”, spune clientul.

La începutul verii, un aparat de aer condiţionat din clasa energetică A costa cel puţin 1500 de lei. Acum, îl puteţi cumpăra şi la jumătate de preţ.

„S-au comandat mai multe aparate de aer condiționat, chiar am avut și promoții (...) vânzările au crescut cu 20% față de anul trecut”, spune Stelian Mănăilă, reprezentantul unui magazin de electrocasnice.

La preţul aparatului se adaugă şi costul de instalare care poate depăşi 200 de lei.

Dacă nu aveţi aceşti bani, sunt şi variante mai ieftine.

Ventilatoarele sunt varianta ideală pentru cei care au un buget redus. Prețul unui astfel de aparat începe de la 150 de lei. „Un vetilator mic pentru bucatarie, dar nu găsesc, ventilatoare mici nu sunt. Am aer condiționat în casă, am, sigur, dar în bucătarie nu am, mai coci o vânăta, un ardei”, explică un client.

Preţul mai mic însemnă însă şi o eficienţă mai redusă. Un ventilator nu poate scădea temperatura într-o încăpere cu mai mult de 7 Celsius, ceea ce însemnă că este cam de trei ori mai puţin eficiente faţă de un aparat de aer condiţionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri