Cum explică consilierul lui Isărescu devalorizarea leului

Data publicării:
adrian vasilescu

Nimeni nu poate garanta că actuala devalorizare a leului este legată de un posibil Brexit, a declarat joi la Digi24 Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. ”Din punctul meu de vedere, nu există o legătură cu acest eveniment (...) deşi piaţa noastră este de mai multă vreme o piaţă internatațională. Practic aceasta nu mai are graniţa în conturul româniei, ci până la Londra, Frankfurt sau chiar New York. Ceee ce determină cursul când discutăm pe termen scurt este raportul dintre cerere şi ofertă, care se poate schimba de la o zi la alta”, a spus el.

Adrian Vasilescu spune că nu au avut loc în România evenimente majore care să determine schimbarea de curs și că important este faptul că există o stabilitate valutară pe termen lkung. ”Piaţa este vie, se mişcă în forma dinţilor de fierăstrău, urcă, coboară după cum se mişcă ofertă şi cererea”, a explicat în mod plastic consilierul lui Mugur Isărescu.

Singurul semn de îngrijorare privește rezultatul referendumului din Marea Britanie și modul în care acesta va influența economiile lumii, a mai afirmat el.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri