Cum îşi petrece Vladimir Putin ziua de naştere şi ce cadouri a primit

Data publicării:
putin -AFP Mediafax Foto-VLADIMIR RODIONOV

Protector al animalelor, jucător de hochei, scafandru, pilot. Sunt doar câteva dintre ipostazele în l-a cunoscut lumea pe Vladimir Putin. La împlinirea a 62 de ani, preşedintele Rusiei şi-a luat o zi liberă ca să fie în mijlocul sălbăticiei. În taigaua siberiană, unde s-a mai lăsat filmat în timp ce făcea demonstraţii de forţă: pescuia, înota sau vâna tigri. În spiritul puternicului lider, un grup de susţinători i-a dedicat o expoziţie de desene în care este comparat cu Hercule. Cele 12 munci ale eroului Greciei Antice au fost reinterpretate pentru a prezenta faptele preşedintelui rus.

„De exemplu, în loc de Hercule care ucide leul din Nemeea, aici îl avem pe Vladimir Putin în timp ce se luptă cu terorismul. Alături, în loc de Hercule care se luptă cu hidra cu mai multe capete, îl vedem pe Vladimir Putin luptându-se cu Uniunea Europeană, Japonia, Canada şi Statele Unite”, relatează Steve Rosenberg, corespondent BBC.

Expoziţia nu a fost singura surpriză. De ziua lui Vladimir Putin, un magazin de la Moscova a scos la vânzare pulovere cu figura liderului de la Kremlin, după ce acum câteva luni a fost lansată o colecţie de tricouri. Zeci de ruşi s-au grăbit să îşi înnoiască garderoba, dar și să își laude conducătorul.

„Vladimir Vladimirovici este un președinte foarte bun. Noi, poporul suntem foarte mulţumiţi de el. Ne bucurăm că avem un aşa preşedinte”, a declarat un admirator.

De altfel, popularitatea lui Vladimir Putin este la o cotă foarte ridicată. A alternat momentele emoţionante cu cele dure. A plâns când a fost ales preşedinte, dar s-a lăsat filmat şi când călărea la bustul gol sau când mângâia un tigru. A condus un tanc, un avion şi o motocicletă, la o paradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri