Cuvânt interzis la Bank of America

Data publicării:
wwa lob 508x289 1

Foto: bankofamerica.com

Rolul interdicției este de a promova o poziţie neutră, radical diferită de abordarea anterioară, relatează MarketWatch, potrivit News.ro.

Banca de pe Wall Street şi-a avertizat directorii săptămâna trecută să nu menţioneze Brexitul în discuţiile cu clienţii, într-o încercare de a adopta o poziţie neutră în dezbaterile intense legate de viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană, potrivit Financial Times.

”Directorii băncii nu trebuie să exprime opinii sau să influenţeze votanţii, nu trebuie să anticipeze un anumit rezultat sau să se angajeze în campanie”, a relatat publicaţia.

Banca a renunţat şi la o decizie anterioară de a dona aproximativ 100.000 de lire (144.018 dolari) pentru campania de susţinere a rămânerii Marii Britanii în UE.

Decizia de a nu menţiona Brexit, cuvânt care înseamnă ieşirea Marii Britanii din UE, marchează o schimbare radicală a poziţiei anterioare a băncii.

La sfârşitul lunii februarie, directorul pentru piaţă şi strategie al diviziei Global Wealth & Investment Management, Joseph Quinlan, a publicat un raport care a semnalat riscurile pentru companiile americane, în eventualitatea unui vot de ieşire a Marii Britanii din UE. Raportul includea cuvântul Brexit atât în titlu cât şi în text.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri