Decizie în premieră a Kaufland România. Anunțul făcut de retailer

Data actualizării: Data publicării:
kaufland_26062100

Retailerul german Kaufland va mai deschide patru hipermarketuri în Bucureşti, Cluj şi Satu Mare până în februarie 2018, când se finalizează anul financiar, a declarat luni directorul departamentului de comunicare al companiei, Valer Hancaş, care a mai anunţat că retailerul investeşte 300.000 de euro în construirea unei reţele de nouă grădini urbane comunitare în Bucureşti.

Întrebat despre investiţia alocată pentru fiecare magazin care va fi inaugurat în acest an, Hancaş a spus că nu poate da o cifră exactă, notează News.ro.

“Vă pot spune o investiţie pentru un an fiscal. Investim circa 100 de milioane de euro într-un an în deschideri şi modernizări”, a afirmat directorul de comunicare al Kaufland România.

Hancaş a mai anunţat că retailerul Kaufland a lansat luni prima reţea de grădini urbane comunitare, astfel acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor vor fi transformate în spaţii verzi unde vor fi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori.

“Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat de Kaufland împreună cu Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR), constă într-o reţea de nouă grădini urbane comunitare, dintre care trei vor fi amplasate pe acoperişurile magazinelor, patru în parcările sau în spatele magazinelor şi două în şcoli din Capitală.

Primul magazin Kaufland cu acoperişul şi exteriorul deja transformate în grădini urbane este cel din Bulevardul Bucureştii Noi care au în total o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, iar până în toamnă vor fi dotate şi cele din strada Barbu Văcărescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Apărătorii Patriei şi din şcoli.

Potrivit lui Hancaş produsele obţinute în aceste grădini nu vor fi comercializate în magazinele Kaufland, deoarece acest proiect este destinat comunităţii. Aşadar, orice persoană poate veni să solicite o parcelă din cadrul acestor grădini, pe care să o îngrijească şi să cultive diverse legume sau plante.

Coordonatorul proiectului şi preşedintele ICPR, Ionuţ Bădică, a spus că în prima grădină urbană din Bucureştii Noi au fost cultivate deja legume (roşii, castraveţi şi ardei) şi plante aromatice. Acesta a mai spus că vrea ca bucureştenii să se obişnuiască să aibă grijă de plante şi să obţine produsul final, iar de la anul oamenii vor putea să planteze diverse culturi. 

Grupul german Kaufland, liderul pieţei locale de retail, a obţinut în România o cifră de afaceri de 9,69 miliarde lei (2,13 miliarde euro) în 2016, potrivit companiei. 

În 2015, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 9,17 miliarde de lei (2, 04 miliarde de euro), ceea ce înseamnă că retailerul a înregistrat anul trecut o creştere a afacerilor cu 5,6%, la valoarea în lei, şi de 4,6%, la valoarea în euro, arată calculele News.ro.

Kaufland a intrat pe piaţa din România din anul 2005, iar în prezent a ajuns la o reţea de 115 hipermarket-uri în România, fiind de departe retailerul cu cele mai mari venituri şi cu cei mai mulţi salariaţi.

Kaufland a inaugurat în acest an un magazin în luna aprilie în Braşov şi un altul în mai în Craiova.

În iunie, retailerul german a inaugurat primul magazin estival amenajat într-un cort, în staţiunea balneoclimaterică Sovata, judeţul Mureş, cu o suprafaţă de 1.350 de metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri