Defecțiuni la serverul pentru polițe RCA

Data actualizării: Data publicării:
rca_tineri

Defecțiunile la softul în care se introduc datele maşinii pentru calcularea valorii poliţei RCA au fost reparate, potrivit brokerilor de asigurări.  Au fost probleme în cursul zilei de astăzi cu baza de date care cuprinde datele şoferilor. 

Pe baza acestor date sunt calculate valorile poliţelor RCA. La trei companii de asigurări, timp de mai multe ore, nu s-au luat în considerare clasa bonus - malus. În acest fel, pierd şoferii care nu au avut accidente rutiere şi câştigă cei care au avut daune.

Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor spune că în prezent nu există disfuncţionalităţi ale bazei de date, însă se confruntă cu un volum mare de accesări care afectează timpul de răspuns la anumite interogări, precum cele pentru determinarea clasei bonus-malus.

Președintele Uniunii Naționale a Brokerilor de Asigurări, Bogdan Andriescu, le-a recomandat șoferilor să își facă polițe RCA la cimpaniile unde funcționează sistemul informatic.

Se întâmplă periodic. Sunt ceva probleme, probabil ar trebui mai multă atenție în rezolvarea lor. Din câte am înțeles eu sunt probleme tehnice. E vorba de un soft. Nu știu să vă spun detalii tehnice . N-aș putea să vă spun, nu dureaza foarte mult (remedierea problemei n.red). Cel mai mult a durat o săptămână-10 zile când a fost o problemă majoră, dar în rest într-o zi sau două se remediază de obicei”, a spus Bogdan Andriescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri