DNA, noul ”acționar” al Unirea Shopping Center

Data publicării:
9 1

Foto: unireashop.ro

”Prin ordonanța de luare a măsurilor asiguratorii din data de 29 martie (...) s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui număt de 2.208.328 acțiuni deținute de The Nova Investments Group la Unirea Shopping Center (USC- n.red.)”, se arată într-un comunicat remis joi de USC Bursei de Valori.

Capitalul social aș USC este divizat în 2,97 milioane acțiuni ceea ce înseamnă că sechestrul privește 75% din numărul total de acțiuni.

Magazinul are o capitalizare de 148 milioane lei, iar valoarea unei acțiuni se situa joi la 50 de lei în condițiile în care în ultimul an a fluctuat între 37 și 62 de lei . USC este condusă de Carmen Adamescu, fosta soție a omului de afaceri, aceasta deținând calitatea de președinte al Consiliului de Administrație.

În urmă cu o săptămân procurorii au dispus sechestru asigurator în valoare de 857 milioane lei pe titluri deținute de omul de afaceri. "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 857,3 milioane lei, asupra a 435.759.255 de acţiuni şi 20.406 părţi sociale, pe care inculpatul Aadamescu Dan Grigore, om de afaceri, le deţine la diferite societăţi comerciale", a arătat DNA într-un comunicat de presă.

Adamescu este acuzat de abuz în serviciu, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Acuzele au legătură cu falimentul societăţii Astra.

Procurorii DNA susţin ca Dan Adamescu ar fi comis faptele în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra S.A, în perioada 2011 - 2013, atunci când "a administrat în mod defectuos societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri