Economii la factura de curent

Data publicării:
economii curent

Compania de transport public din Arad a achiziţionat la începutul acestui an energie electrică pe bursa de mărfuri. Câștigătoare a fost oferta RCS & RDS, companie care va furniza timp de un an energie electrică mai ieftină decât cea de la vechiul furnizor. Reducerea de 3% înseamnă mult, având în vedere că operatorul de transport public are un consum mediu de energie electrică de 800 de MWh pe lună.

Petru Cuvineanu, director tehnic Companiei de Transport Public Arad: “Această diferenţă de preţ asigură practic o funcţionare, cu această economie, o zi din circulaţia tramvaielor pe Arad”.

Lagermax Autotransport este o companie din Curtici, judeţul Arad. Obiectul de activitate este transportul autoturismelor şi autoutilitarelor noi. Parcul companiei se întinde de 40 de hectare, toate iluminate permanent pe timpul nopţii ceea ce duce la un consum însemnat de energie electrică. Prin contractul cu RCS & RDS, Lagermax a economisit 8% la preţul energiei electrice plătite.

Şerban Popescu, director de management al Lagermax Autotransport: „Având în vedere că avem o factură undeva spre 15.000 de lei pe lună, înseamnă câtre 2000 de lei pe lună economie”.

Economii importante la factura de curent au făcut anul trecut și companiile din Oradea.

Csuzi Istvan, director OTL: „La licitaţia din 2015 până în 2016, într-un an de zile, livrarea a 6 - 7000 de megawati oră. Am realizat o economie de 60.000 de lei cel puţin”.

Dan Nanu, direct sales representative RCS & RDS: „RCS & RDS continuă campania de atragere a clienţilor pentru furnizarea de energie electrică, atât persoanelor fizice cât şi societăţilor comerciale. Folosim toate modalităţile de contractare a serviciilor de energie electrică şi anume: Bursa Română de Mărfuri, achiziţiile prin licitaţie publică sau achiziţie directă.

Piaţa de energie electrică din România a fost liberalizată încă din iulie 2007. Legislaţia românească a stabilit termenul de 1 ianuarie 2014, dată limită până la care clienţii non-casnici urmau să primească oferte din piaţa concurenţială. De anul trecut, furnizorii de energie electrică au început să oferteze şi clienţii persoane fizice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri