Electorata, la două luni de la aprobare. De ce nu este aplicată de bănci

Data publicării:
banca credite ghiseu finante sursa foto digi24

Premierul Victor Ponta spune că legea este în vigoare, dar că mai trebuie norme de la BNR. Băncile cer Ministerului Finanţelor să explice clar cum se aplică schema prin care cei cu venituri mici pot beneficia de reducerea ratelor. Specialiştii susţin, insa, că băncile nu sunt interesate să pună în aplicare planul propus de guvern, pentru că reducerea ratelor la creditele acordate le-ar aduce pierderi de comisioane şi dobânzi. 

Nu este obligatorie pentru bănci. Deocamdată, în sistemul bancar, încă nu e un mare entuziasm, ca sa spun asa. Dar pe măsură ce se obișnuiesc...Legea este în vigoare, doar că băncile încă foarte greu au încredere. Nu, normele de aplicare se emit de BNR , nu de noi, nu intram noi în sistemul bancar că nu e bine”, a spus Victor Ponta, premierul României. 

Unele bănci au însă semne de întrebare referitor la ceea ce vă spuneam eu şi probabil că nu se vor angaja prea repede. Noi aşteptăm şi sunt convins că ministerul de resort va da acele norme cât de curând. Noi am trimis prin luna iulie, la Finanţe, această să spunem solicitare pentru norme cu menţionarea celor ce trebuie prevăzute în norme, au fost şi dezbateri, cred că ministerul va emite foarte curând aceste norme”, a spus Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri