Energia din surse regenerabile scade facturile

Data publicării:
fotovoltaice

Cea mai eficientă metodă pentru a face economii la facturile de energie este schimbarea banalului bec, spun specialiştii.

Iluminatul tradiţional se poate înlocui cu ultimele tehnologii în partea de led, care îţi dau o eficienţă în consum de până în 60%”, a spus Alessio Rosato, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Energie şi Eficienţă Energetică.

Un detaliu care a redus cheltuiala cu iluminatul pentru o primărie din Italia de aproape patru ori, la 39.000 de euro anual.

Am realizat o investiţie de peste 500.000 de euro. După ce am implementat modernizarea sistemului de iluminat costurile totale cu energia au fost de 39.000 de euro”, spune Cătălin Gherase, specialist în energie.

Sistemul tradiţional de încălzire, vechi şi cu performanţe scăzute, este o altă problemă a autorităţilor locale.

Avem mari probleme cu soluţiile termice, astăzi avem patru oraşe mari în care, dacă de mâine începe iarna, prin absurd, avem o mare problemă”, este de părere şi Felix Căprăriu, preşedintele Asociaţiei pentru Energie şi Eficienţă Energetică.

La îndemână sunt soluţiile de încălzire regenerabile.

Se pot alimenta prin sistemele fotovoltaice, cu acumulare în baterii speciale care îţi permit să obţii energie”, consideră Alessio Rosato.

Sistemele eficiente energetic sunt o soluţie şi pentru mediul privat, în sectorul hotelier, de exemplu.

„Putem să le înlocuim cu o centrală de ultimă generaţie în condensaţie, care îţi dă eficienţă de 95% pentru consumul termic şi îţi dau un impact economic de reducere a costului general în gestiunea unui hotel de până la 35%”, mai spune Alessio Rosato.

Soluţiile de eficienţă energetică pot reduce cu până la 20% emisiile de gaze cu efect de seră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri