Care sunt județele în care merită să montezi centrala termică

Data actualizării: Data publicării:
centrale-termice

Bucureşti este în top în ceea ce priveşte numărul de locuinţe nedebranșate de la sistemul central de încălzire, motivul fiind preţul scăzut al gigacaloriei, de circa 170 de lei.

centrale-termice

Există un judeţ în care rentează cel mai mult să te debranşezi şi  să îţi instalezi centrala termică, spune Cătălin Draguleanu, country manager Ariston Thermo România.

Potrivit declarațiilor făcute de el la emisiunea wall-street.ro ”Ieşit din Tipar”, acest judeţ este Constanța. Aici gigacaloria este scumpă şi, deci, poţi recupera investiţia instalării unei centrale termice în doar 2-3 ani, punctează Draguleanu.

"La nivel naţional mai sunt branşate la nivelul centralizat circa 1,25 milioane de apartamente. Din acestea, 565.000 sunt încă în Capitală, ceea ce înseamnă că Bucureştiul este printre ultimele trei oraşe din ţară care are apartamente branşate în procent de peste 50%", subliniază managerul Ariston. În Constantă, preţul gigacaloriei depăşeşte 400 de lei, o diferenţă foarte mare faţă de Bucureşti. 

În Constanța şi Oradea, de cealaltă parte, până de curând nu puteai să te debranşezi întrucât nu existau branşamente secundare la gaze. În Bucureşti, costul plătit de noi este mai mic decât media naţională, şi atunci cei care se debranşează caută doar independenţa faţă de restul locatarilor şi un plus de confort. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri