Cauza avariei care a lăsat sute de mii de bucureșteni pe întuneric

Data actualizării: Data publicării:
transelectrica

Pana majoră de curent care a afectat cartiere întregi ale Bucureștiului și mai multe localități din Ilfov a fost un întrerupător defect. Anunțul a fost făcut de Transelectrica. Cum s-a ajuns la această situație aflați din jurnalul orei 19.00.

Avaria s-a produs la stația de transformare Fundeni. Și avaria majoră de acum 11 luni a avut loc tot în această stație, după defectarea unui reductor de curent dintr-o celulă de înaltă tensiune, acesta având o durată de viață estimată la 30 de ani. 

Comunicatul Transelectrica:

„Avaria înregistrată miercuri după-amiază în Staţia electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acţionare al întrerupătorului de 220 kV şi din circuitele secundare aferente autotransformatorului.

Defecţiunea a fost remediată în jurul orei 0.00, revenindu-se la schema de alimentare normală.

Avaria a avut loc, miercuri 1 noiembrie, la ora 16.40, în staţia electrică 220/ 110 /10 kV Fundeni, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. Precizăm că nu au avut loc deteriorări de echipamente în staţie. Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi.

Le cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi de avaria înregistrată în reţeaua Transelectrica.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri