Dedeman a ajuns acționar la operatorul național de energie

Data publicării:
Transelectrica

Rețeaua de bricolaj a ajuns să dețină peste 5% din Transelectrica, în urma achiziționării unui pachet de 0,68% din titlurile operatorului național.

Dedeman a cumpărat 0,68% din acțiunile Transelectrica și a ajuns la un pachet de 5,56%, tranzacția fiind realizată pe piața secundară, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Anterior, Dedeman, deținută de Dragoș și Adrian Pavăl, deținea peste 3,58 milioane de acțiuni, iar acum a ajuns la 4,08 milioane.

O acțiune Transelectrica valora luni, la prânz, 28,75 lei, în creștere cu 0,52% comparativ cu nivelul de la finalul săptămânii trecute. De la începutul anului, acțiunile companiei au scăzut cu 2,05%, dar în ultima lună au urcat cu 2,88%.

Transelectrica a realizat, în primul semestru din acest an, un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 31%, comparativ cu perioada similară din 2016, conform unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Transelectrica este operatorul de transport și de sistem din România care administrează și operează sistemul electric de transport și asigură schimburile de electricitate între țările Europei Centrale și de Est. Compania este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic National (SEN). De asemenea reprezintă principala legatură dintre cererea și oferta de electricitate, echilibrând permanent producția de energie cu cererea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri