Electrica va vinde și gaze naturale

Data publicării:
electrica-sa

Doi dintre principalii concurenți ai Electrica Furnizare, Enel Energie și Enel Energie Muntenia din grupul italian omonim, au anunțat deja intrarea pe piața de furnizare de gaze naturale pentru clienții casnici. Cele două companii Enel au obținut licențe de furnizori de gaze în urmă cu mai bine cu un an. Electrica Furnizare,  cel mai mare furnizor de energie electrică din România, le urmează.

Electrica Furnizare, subsidiară a grupului Electrica SA și cel mai mare furnizor de energie electrică din România, și-a modificat recent actul constitutiv, completându-și obiectul secundar de activitate cu codul CAEN "comercializarea combustibililor gazoși prin conducte", pas necesar pentru obținerea licenței de furnizor de gaze naturale din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), potrivit Profit.ro.

Electrica Furnizare este controlată de Electrica SA, cu 78% din capital, restul de 22% din acțiuni fiind în posesia Fondului Proprietatea. Anul trecut, Consiliul de Administrație al companiei-mamă Electrica SA a analizat și aprobat mai multe documente legate de planurile de intrare a Electrica Furnizare pe piața de gaze naturale.

Astfel, CA-ul Electrica a aprobat în 2016 o strategie și un plan de afaceri privind activitatea de furnizare a gazelor de către Electrica Furnizare, precum și o politică de risc și o strategie de achiziție și vânzare de gaze la nivel de grup. Planul Electrica Furnizare este mai vechi, însă a fost întârziat în raport cu estimările inițiale.

Electrica Furnizare a demarat acțiunea de obținere a licenței de furnizare de gaze în urma achiziționării unui studiu de piață care a subliniat că această activitate este fezabilă, aduce profit și poate contribui la fidelizarea clienților. Obținerea licenței se estimează a se realiza în prima jumătate a anului 2016 și este posibil să se transmită primele oferte în trimestrul al treilea al acestui an”, se menționa în raportul anual al companiei pe 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri