Petrom vrea să-şi vândă turbinele eoliene

Data publicării:
eoliene

Managementul OMV Petrom estimează să vândă parcul eolian de la Dorobanţu până la finalul acestui an, potrivit raportului anual al companiei pentru 2016.

eoliene

"În legătură cu parcul eolian Dorobanțu, procesul de vânzare este în desfășurare și estimăm finalizarea acestuia până la sfârșitul anului 2017", se arată în raport, potrivit Economica.net.

Parcul eolian Dorobanţu (Dobrogea), are o capacitate de 45 MW, şi a fost pus în funcţiune de Petrom în anul 2010. Parcul, singurul deținut de Petrom în România, are 15 turbine, cu o capacitate de 3 MW şi a costat 90 de milioane de euro.
În 2016, turbinele de la Dorobanţu au generat o producţie netă de electricitate de 0,08 TWh, cam la acelaşi nivel cu cel din 2015, primind aproximativ 128.000 de certificate verzi, dintre care jumătate eligibile pentru vânzare după 1 ianuarie 2018, potrivit datelor companiei.

Informații privind intenția Petrom de a vinde parcul eolian deținut în Dobrogea datează însă din 2015 ceea ce ar putea indica faptul că OMV Petrom găsește cu greu un cumpărător în condițiile solicitate.

Decizia a fost luată însă atât în contextul veniturilor mai mici pe care le-a obţinut compania din activitatea sa de bază, generate de scăderea cotaţiilor petrolului, dar şi a diminuării schemei de sprijin pentru investiţiile din eolian, care afectează toată industria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri