Un fost vameș ajunge şef al baronesei de Rothschild la Electrica SA

Data actualizării: Data publicării:
520-imag.1

Gicu Iorga, numit recent în funcţia de secretar general la Ministerul Energiei, va fi propus pentru un post în consiliul de administraţie la Electrica. Ulterior, va fi propus în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei.

520-imag.1

Gicu Iorga va fi propus de ALDE la Electrica, întâi pentru un post  în Consiliul de Administraţie al Electrica şi, ulterior, va fi avansat în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, potrivit unor surse politice, informează Economica.net.

Gicu Iorga a spus că deocamdată nu ştie nimic despre această numire. “Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm” a spus Iorga.

Actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie este Cristian Buşu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, care a primit acest mandat pentru un an, la finalul lui decembrie.

Electrica grupează trei dintre cele opt societăţi regionale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, singurele care nu au fost vândute investitorilor strategici. Compania a fost listată pe bursă, iar statul, care nu mai este acţionar majoritar, a rămas totuşi cel mai mare acţionar, cu 48%. Din Consiliul de Administraţie fac parte unele persoane neafiliate politic, ca baronesa Arielle Malard de Rothschild, Willem Schoeber sau Pedro Mielgo Alvares, impuşi de acţionarii privaţi.

Arielle Malard de Rothschild este fondatorul diviziei de Piețe Emergente al Bancii de Investiții Rothschild & CIE și este managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & CIE, dar și preşedinte al Consiliului de Administraţie al CARE France. A lucrat pentru Banca Mondială şi pentru Lazard, precum şi în domeniul consilierii pe probleme financiare în Europa de Est și Africa de Nord. Are un doctorat în economie internațională la Institutul de Științe Politice din Paris, cu specializarea în fuziuni şi achiziţii. Are experiență în proiecte mari de privatizare în România, Polonia, Rusia, Ungaria și Maroc. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.

Electrica este în coordonarea Ministerului Energiei, ca toate companiile energetice deţinute de stat, care este condus de Toma Petcu, de la ALDE, şi tot din Giurgiu. Gicu Iorga a ocupat mai multe funcţii în administraţia locală din Giurgiu, fiind şef al Vămii, consilier al prefectului şi angajat la Finanţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri