ANAF lucrează la o aplicație pe mobil de împrietenire cu românii

Data actualizării: Data publicării:
anger-management1

Agenția lucrează la o aplicaţie pentru telefoane mobile. Aceasta ar putea fi gata în noiembrie și va furniza informații contribuabilor.

anger-management1

Dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu putea fi considerată până în prezent, în niciun caz, prietenul românilor, există și o explicație. ANAF îi lipsea o aplicație care, odată instalată pe un telefon mobil, să arate românilor fața umană a Fiscului, să ofere acestora informațiile de bază cerute și care, de ce nu, să asigure împrietenirea contribuabilor cu instituția de stat.

O astfel de aplicație ar putea fi gata în luna noiembrie, a spus marți șeful ANAF, Dragoş Doros, potrivit wall-street.ro.

"Încercăm să facem şi noi o aplicaţie. ANAF va avea o aplicaţie pe toate telefoane mobile, dar care nu va da informaţii spectaculoase. Va fi acolo şi o să spună câteva lucruri, 10-15 lucruri importante şi care să fie la îndemână. Asta este aşa de împrietenire şi de informare", a declarat preşedintele ANAF, Dragoş Doros, la conferinţa Relaţia cu autorităţile  fiscale:  confruntare sau colaborare, organizată de Deloitte.

"Sper să fie gata într-o lună. (...) Vor fi informaţii de bază, ca în orice aplicaţie, care să te ducă la site dacă vrei să afli chestii. De împrietenire. O să fie o aplicaţie ca toate aplicaţiile. Uitaţi-vă ca mai au şi alte instituţii şi nu dau acolo marea cu sarea, pentru că nu ai cum într-o aplicaţie. Vor fi nişte informaţii de bază, importante, vrei mai mult îţi arată une să te duci", a spus Dragoş Doros.

Măsura face parte din procesul de informatizare a ANAF. Tot parte a aceluiaşi program, ANAF a anunţat recent măsuri cum ar fi plata datoriilor direct din aplicațiile  de e-banking utilizate de clienţii băncilor, dar şi trecerea la un proces electronic de poprire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri