Avertisment. România, țara cu cele mai mici venituri fiscale din Europa

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_08_INQUAM_Octav_Ganea

Bugetul pentru anul viitor ar putea stabili o premieră în ţara noastră, a avertizat Consiliul Fiscal. România ar putea încasa cele mai mici venituri din taxe şi impozite înregistrate vreodată. Pe fondul reducerii taxelor şi impozitelor acestea vor fi cu aproape 15 procente mai mici decât media europeană de 40 la sută.

Diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile de la buget ar putea depăşi anul viitor 3%, au atras atenția economiştii. Asta înseamnă că va fi al doilea cel mai mare deficit la nivel european, după Spania.

„Vom avea venituri fiscale conform estimărilor CE la 25,4% din PIB, cel mai mic nivel de când avem date statistice, în ultimii 20 și ceva de ani. Dacă ne uităm la scară europeană, veniturile fiscale din România în 2017 vor fi, aș spune cele mai mici din Europa, deși mai este Irlanda cu venituri fiscale proiectate mai mici. Chiar și vecinii noștri bulgari sunt la aproape 30% venituri fiscale, noi suntem cu 4 puncte și ceva din PIB mai jos decât ei”, a spus Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal. 

Citiți și: 7 miliarde de lei minus la buget

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri