BNR estimează o inflație de 0,2%, la finalul lunii martie

Data publicării:
BNR -Mediafax Foto-Octav Ganea

Intervalul de incertitudine este însă atât de consistent încât nu este sigur că inflația va reveni luna viitoare. Pentru al treilea trimestru al anului este însă cert că vom asista la deprecierea leului, la un minim de 0,1% și un maxim de 2,5%.

BNR -Mediafax Foto-Octav Ganea

Banca Națională a României (BNR) estimează o inflație de 0,2%, la finalul lunii martie, cu un interval de incertitudine de 0,5% în sus sau în jos, reiese din datele instituției, potrivit Agerpres.

De asemenea, pentru finalul lunii iunie, Banca Centrală a prognozat 0,6%, cu un interval de +/—0,9%, în timp ce în cel de-al treilea trimestru este vorba de 1,3% (+/-1,2%).

BNR a revizuit în jos prognoza de inflație pentru finalul acestui an, cu 0,4 puncte procentuale, la 1,7%, a anunțat, joi, guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, într-o conferință de presă cu ocazia prezentării Raportului trimestrial asupra inflației.

Pentru sfârșitul anului viitor, BNR estimează o rată a inflației de 3,4%, cu 0,2 puncte procentuale peste prognoza precedentă, ținta fiind de 2,5%, +/—1 punct procentual.

Potrivit guvernatorului, rata anuală a inflației s-a menținut relativ stabilă pe parcursul trimestrului 4 din 2016.

"Cotațiile materiilor prime își consolidează trendul ascendent. Tendința se continuă și în prezent, dar parcă nu atât de accentuat", a spus Isărescu, precizând, de asemenea, că prețul combustibililor a revenit ca dinamică în teritoriul pozitiv. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri