Ceartă între parlamentari PSD pe tema bugetului: Habar nu aveți!

Data publicării:
buget1

Deputatul PSD Călin Matei a avut o dispută cu fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, pe tema alocării de bani din bugetul de stat pentru construcţia unor obiective locale, cel din urmă considerând că fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să îşi plătească singură infrastructura, în timp ce restul sălii susţinea plata din buget.

buget1

Discuţia a pornit de la alocarea unor sume defalcate din colectarea TVA pentru continuarea finanţărilor unor aeroporturi din trei judeţe din vestul ţării. Deputatul ALDE Remus Borza a cerut bani şi pentru aeroportul Braşov, moment în care fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a arătat împotriva ideii, pe motiv că nu este corect ca banii cetăţenilor să fie folosiţi pentru obiective locale.

Un coleg din PSD, deputatul Călin Matei, a încercat să intervină, însă Teodorovici s-a arătat iritat: „Dumneavoastră îmi daţi lecţii?”.

„Aţi spus de ce trebuie finanţate aeroporturile. Aceste aeroporturi toate au avut contracte finanţări exterioare. Li s-a refuzat fazarea şi au rămas pe bani, nu pot plăti...”, a încercat deputatul să-i explice fostului ministru.

Teodorovici a intervenit însă din nou iritat: „Cine să refuze fazarea? Ştiţi ce înseamnă fazare pe fonduri europene? Habar nu aveţi”.

„Ca principiu, statul are nevoie să pună banii în economie cu adevărat. Dacă blocăm banii... Nu ştiu din ce oraş sunteţi. Sunteţi de acord să investiţi pentru Bucureşti? Cei care v-au votat sunt de acord?”, a continuat fostul ministru.

În acel moment, preşedintele Comisiei de buget din Senat, Viorel Arcaş, a intervenit, încercând să calmeze spiritele, însă a fost apostrofat din nou de Teodorovici.

„Stimate coleg, unii sunt obosiţi, domnule ministru, unii sunt mai odihniţi, dar va trebui să încheiem lucrurile”, a spus Arcaş, făcând aluzie că Teodorovici tocmai venise la lucrări, în timp ce mulţi dintre parlamentari erau acolo încă de dimineaţa.

„Am spus ceva?”, s-a adresat Teodorovici către Arcaş.

„Nu, nu, nu, nu, nu. Eu vorbeam de ritmul...”, a spus şeful Comisiei, încheiind discuţiile asupra aeroporturilor.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri