Cioloș: Nu poți să dezvolți economia din angajări la stat

Data publicării:
ciolo hurezeanu

Economia României nu se poate dezvolta cu angajaţi la stat. Este mesajul transmis de fostul premier Dacian Cioloş actualului Cabinet, la o dezbatere organizată în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane din Cluj. Dacian Cioloş a subliniat că bunăstarea trebuie să vină din crearea de locuri de muncă în sectorul privat. Un semnal venit şi din partea ambasadorului României în Germania, Emil Hurezeanu.

Fostul premier susţine că deciziile actualului guvern pun frână economiei.

Dacian Cioloş, fost premier: Ar trebui să se conştientizeze la nivelul conducerii statului şi al clasei politice că nu poţi să dezvolţi economia României având jumătate din personalul apt de muncă angajat la stat şi crescând în continuare oportunităţile de angajare la stat, nu în mediul privat. Trebuie create locuri de muncă în economie.

La dezbatere a participat şi ambasadroul României în Germania, dar şi investitori români şi nemţi care au vorbit despre modelele de afaceri ce ar putea fi preluate de ţara noastră.

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania: Dacă autostrada până la Arad nu s-a terminat, între timp autostrada umană de liberate a circulaţiei persoanelor s-a transformat într-o autostradă cu mai multe sensuri. Pentru că sunt 650.000 de români înregistraţi doar, nu mai zicem de cei neînregistraţi, în Germania. Asta înseamnă că românii sunt a doua comunitate a unei ţări din UE, după cea poloneză de acolo. 265.000 de locuri de muncă sunt create în România de firmele germane.

Dezbaterea a fost organizată la Universitatea Babeş-Bolyai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri