Comisia Europeană a aprobat fazarea a şapte proiecte de infrastructură din România

Data publicării:
comisia europeana ec europa eu 1

Comisia Europeană a aprobat fazarea a şapte proiecte de infrastructură din România, pentru utilizarea a 502 milioane euro din fonduri europene din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) şi Fondul de coeziune, potrivit unui comunicat citat de News.ro.

comisia europeana ec europa eu 1

Pentru perioada 2007-2013, Comisia Europeană a aprobat fazarea a 30 din cele 123 de proiecte de transport, dar au avertizat, în vara acestui an, asupra faptului că autorităţile din România nu au reuşit să trimită la Bruxelles toate documentele necesare pentru a putea primi bani europeni.

Decizia de fazare se poate lua în cazul unui proiect de mare valoare, precum cele din infrastructură. Programul este împărţit în două faze, prima finanţată din exerciţiul bugetar 2007-2013, iar a doua din bugetul 2014-2020.

Comisarul european Corina Creţu a subliniat că, prin aceste decizii de eşalonare, România are mai multe şanse să utilizeze fondurile europene alocate şi neutilizate de 502 milioane euro, din care 147 de milioane de euro pentru infrastructura de transport şi 355 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură de apă şi apă uzată.

Printre proiectele de infrastructură de transport avute în vedere sunt Drumul Naţional 73 (DN73), lung de 133 de kilometri, care face legătura între Piteşi şi Braşov, unde lucrările de reabilitare întârzie de mai mulţi ani, iar numărul accidentelor este ridicat.

Un alt proiect avut în vedere este autostrada Sebeş-Turda (A10), lungă de 70 kilometri, care va face legătura între autostrăzile A1 (tronsonul Orăştie–Sibiu) şi A3 (tronsonul Gilău-Câmpia Turzii).

Pe lista priorităţilor se află şi reabilitarea drumului naţional 76 (DN76), lung de 184 de kilometri, care face legătura între Deva şi Oradea.

Alte patru proiecte aprobate vizează extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţele Braşov, Hunedoara, Olt şi Tulcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri