Dragnea, despre ANAF: Nu trebuie să aşteptăm legea prevenţiei ca să-şi schimbe atitudinea

Data publicării:
anaf FB formular

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că una dintre "nemulţumirile" sale este faptul că Ministerul de Finanţe şi ANAF nu şi-au schimbat atitudinea faţă de contribuabili, aşa cum a promis partidul în campanie.

anaf FB formular

Liviu Dragnea a fost întrebat despre părerile sale cu privire Legea prevenţiei, care ar oferi pârghii antreprenorilor să evite sancţiunile ANAF dacă îşi plătesc dările, liderul PSD spunând că nu este nevoie de o nouă lege pentru ca Ministerul de Finanţe să facă ce a promis.

"Este una din nemulţumirile mele. M-am aşteptat ca şi ministrul de Finanţe, şi şeful ANAF, să înţeleagă că nu trebuie să aşteptăm legea prevenţiei pentru ca atitudinea ANAF să se schimbe faţă de mediul de afaceri. Le aduc aminte amândurora, sau dacă nu ştiau le spun acum, că oamenii au votat pentru ceea ce am spus în campanie. (...) Am spus că instituţiile statului trebuie să fie parteneri", a spus Dragnea la un post de televiziune, citat de Nes.ro.

Şeful PSD a reafirmat că ANAF, precum şi restul instituţiilor guvernamentale, trebuie să fie partenere ale mediului de afaceri, pentru ca acesta este unul dintre principalele motoare ale dezvoltării clasei de mijloc şi de reducere a decalajelor.

El a continuat criticile ulterior, vorbind despre procedurile de returnare ale TVA, în contextul în care statul se îndreaptă împotriva contribuabililor atunci când nu îşi plătesc dările, dar nu există repercusiuni atunci când statul nu îşi respectă obligaţiile faţă de contribuabili.

"Eu aştept săptămâna viitoare, sper că domnul ministru de Finanţe nu a devenit încă total prizonier al funcţionărimii din Ministerul de Finanţe. Sper că a rămas în continuare om politic şi va ţine cont de ceea ce am vorbit", a spus Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri