Finanţele cheltuie 80.000 de lei (fără TVA) pentru a găsi 9 membri în CA al CEC Bank

Data publicării:
bani euro lobbz

Ministerul Finanțelor Publice a semnat cu firma SC Transearch International contractul pentru selecția celor 9 membri ai Consiliului de Administrație al CEC Bank. Scopul este acela de a eficientiza, dezvolta și valorifica potențialul acestei instituții din subordinea Ministerului Finanțelor Publice.

bani euro lobbz

Criteriul de atribuire în baza căruia s-a încheiat contractul de servicii a fost cel mai bun raport calitate – preț, potrivit unui comunicat.

”Implementarea principiilor de guvernanță corporativă în întreprinderile de stat este una din prioritățile mandatului meu. Cred că este nevoie de o schimbare care să ducă la dezvoltarea, la creșterea profitabilității acestor companii. În cadrul Ministerului Finanțelor, am ales să începem procedurile pentru selecția conducerii CEC datorită importanței pe care o are această instituție în sistemul bancar. E doar startul, procesul va continua și pentru restul companiilor din subordinea ministerului”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, citată în comunicat.

Contractul atribuit firmei SC Transearch International SRL a obținut în total 100 puncte și are o valoare de 80.100 de lei fără TVA. Cerințele minime obligatorii ce au stat la baza selecției au fost:

    • Forma de înregistrare – realizată în condițiile legii din țara de rezidență, operatorul economic să fie legal constituit, și să nu se afle în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și să aibă capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul achiziției

    • Experiența generală – operatorul trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani a prestat servicii similare de recrutare candidați pentru poziții de administratori la societăți din sectorul public sau privat, care s-au concretizat cu ocuparea acelor poziții

    • Experiența specifică – operatorul trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani a prestat servicii similare de recrutare și plasare personal, pe poziții de management, în cel puțin 2 societăți din domeniul financiar bancar și nebancar, din care una din cele 2 societăți, a avut o cifră de afaceri superioară echivalentului în lei al sumei de 7.300.000 euro și cu un număr de cel puțin 50 de angajați.

    CEC Bank, aflată pe poziţia a opta în topul băncilor care activează în România, din punct de vedere al activelor, a avut anul trecut o cotă de piaţă de 7,3%, în scădere faţă de 2014, când avea o cotă de piaţă de 7,7%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

    Banca a încheiat anul 2015 cu un profit net de 11 milioane lei (2,5 milioane euro), în creştere cu 42% faţă de nivelul înregistrat în anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

    Transearch International a semnat în acest an contracte cu mai companii şi instituţii ale statului, pentru numirea de manageri privaţi.

    În martie 2016, Ministerul Economiei a semnat un contract cu asocierea formată din Quest Advisors şi Transearch International pentru selectarea celor 18 membri în consiliile de administraţie sau de supraveghere ale companiilor Plafar, Salrom, Cuprumin, Societatea Naţională a Apelor Minerale şi Transelectrica.

    Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

    Partenerii noștri