Firea, nemulțumită de funcționarii României la Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea fb

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a arătat nemulțumirea joi, la Deva, față de modul în care funcționarii României de la Bruxelles lucrează cu reprezentanții primăriilor, consiliilor județene și cu cei ai ministerelor în ceea ce privește atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Noi avem la Bruxelles niște funcționari care sunt trimiși acolo de Guvernul României să ne reprezinte pe toți, să putem să absorbim ceea ce ne revine ca stat contributor. Dar funcționarii noștri, în loc să ne ajute pe noi, pe cei din administrație, pe cei din ministere, mai mult ne pun furci caudine. În schimb, alte țări, care sunt pe primele locuri la atragerea de fonduri europene, au funcționari care ajută și sprijină realizarea proiectelor naționale sau locale”, a spus Firea.

Ea a precizat că munca funcționarilor români de la Bruxelles ar trebui evaluată în funcție de modul în care ei se implică pentru sprijinirea proiectelor din țară, deoarece acum multe dintre acestea sunt blocate, iar altele au suferit corecții financiare de milioane de euro.

„Nu este acceptabil. Eu am fost la Bruxelles de foarte multe ori și mi-au arătat birourile reprezentative ale țărilor din Uniunea Europeană care lucrează pentru a facilita parcursul, și așa birocratic, pentru obținerea acestor fonduri. Iar la noi, când merg primarii, președinții de consilii județene, miniștrii la Bruxelles, mai că funcționarul nu-i dă cu dosarul în cap. (...) Acolo trebuie să fie un profesionist care să reprezinte țara, a afirmat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a fost prezentă joi, la Deva, unde a semnat un acord de parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara în vederea desfășurării în comun a mai multor acțiuni culturale, în timpul anului viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri