Frizeriile, saloanele de coafură și vulcanizările, impozitate la suprafață

Data actualizării: Data publicării:
COAFOR ILUSTRATIE GETTY IMAGES 12.07

O serie de afaceri din sfera serviciilor, precum vulcanizările auto, frizeriile și saloanele de coafură, ar putea fi impozitate în viitor pe suprafața comercială utilă, și nu pe profit, ca în prezent, așa cum se întâmplă deja din acest an cu hotelurile și restaurantele, a anunțat pentru Profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre.

COAFOR ILUSTRATIE GETTY IMAGES 12.07

De mulți ani, o parte dintre hotelierii și patronii de restaurante din România reclamă că legea îi defavorizează pe cei care își declară profiturile și îi avantajează pe agenții economici care declară pierderi. Ei au cerut fiecărui ministru al Turismului, începând cu Elena Udrea, să fie taxați pe numărul de camere sau suprafața restaurantului, nu pe profit. În acest fel, argumentau ei, cei cinstiți vor plăti mai puțin, iar statul va lua niște bani și de la ceilalți, care nu plăteau impozit pe profitul inexistent.

Inițiatorul acestui proiect a fost Mircea Dobre, actualul ministru al Turismului. El a declarat acum pentru Profit.ro că, dacă acest impozit specific, introdus la 1 ianuarie, va funcționa pentru hoteluri și restaurante, ar putea fi extins și pentru alte tipuri de servicii. "Se poate lansa o discuție pentru a aplica această Lege și pe alte tipuri de servicii. De exemplu, servicii de coafură, frizerie, vulcanizare auto... Lăsând la o parte calitatea serviciilor, pe mine mă interesează foarte mult partea de combatere a evaziunii fiscale, care este o problemă de siguranță națională", a spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri