Investițiile la Bursă, protejate de un Fond de Garantare

Data publicării:
SEDINTA DE TRANZACTIONARE - BVB
Deschiderea sedintei de tranzactionare organizata de Bursa de Valori Bucuresti, marti, 10 mai 2011. VICTOR CIUPULIGA / MEDIAFAX FOTO

ASF va înainta Parlamentului, în toamnă, un proiect pentru crearea unui Fond de garantare al pieței bursiere.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va înainta Parlamentului, în toamnă, un proiect pentru crearea unui Fond de garantare adresat pieței de capital, a declarat miercuri Mircea Ursache, vicepreședintele ASF, potrivit Agerpres.

El a precizat fondul este similar celui de garantare din sistemul bancar și fondului de garantare din asigurări.

"Orice fond de garantare se adresează celor care în procesul investițional, fie că e vorba de bancă sau de asigurări, pierd bani ca urmare a falimentului unei companii. În momentul de față există un Fond de compensare a investitorilor care este, însă, o entitate privată, o societate pe acțiuni și care, din punctul meu de vedere, nu mai răspunde politicilor europene privind protecția consumatorului. Este nevoie ca similar cu fondul de garantare din sistemul bancar și asigurări să se creeze o entitate de sine stătătoare care să fie capabilă în orice moment în cazul unor falimente în piață să îi despăgubească pe investitori", a spus Ursache.

De asemenea, acesta a mai arătat că puterea pieței noastre de capital este acum de a-i despăgubi cu până la 20.000 euro pe investitori.

"Proiectul va fi înaintat în această toamnă Parlamentului, odată cu începerea sesiunii parlamentare", a afirmat președintele ASF.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri