Liviu Dragnea: Eu şi premierul suntem nemulţumiţi de buget

Data actualizării: Data publicării:
bani

Preşedintele PSD a declarat că proiectul de buget va fi rediscutat cu miniştrii. Într-o emisiune televizată, Liviu Dragnea a spus că el şi premierul sunt nemulţumiţi de forma în care bugetul a fost dat publicităţii de către Ministerul de Finanţe, transmite News.ro.

Liviu Dragnea a afirmat că discuţiile cu miniştrii privind bugetul vor fi reluate de marţi dimineaţă (24 ianuarie – n.r.). „Întorcându-ne în ţară, şi eu şi primul-ministru am fost destul de nemulţumiţi constatând că ceea ce am stabilit la plecarea din ţară nu s-a reflectat în proiectul de buget, drept pentru care azi (23 ianuarie – n.r.) am stat, eu cu premierul, la discuţii cu ministrul de Finanţe şi cu încă vreo câţiva membri ai cabinetului, iar începând de mâine, de la ora 9, fiecare ministru este chemat pentru a se rediscuta bugetul”, a explicat acesta.

Liderul PSD a dat asigurări că forma finală a bugetului va prevedea alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. El a spus că revizuirea bugetelor va viza atât ministerele, cât şi instituţii guvernamentale. „N-am înţeles de ce a trebuit să se mărească bugetul SRI. N-am primit nici eu, nici premierul răspunsuri serioase, argumentate. N-am înţeles de ce la Administraţia Prezidenţială a fost doar 4% reducerea”, a spus Liviu Dragnea.

Social-democratul a precizat că bugetul va trebui să reflecte conţinutul programului de guvernare. „Este mai bine ca proiectul de buget să plece în regulă de la Guvern, decât să-l modificăm noi la Parlament pentru că pe mine mă interesează ca programul de guvernare să fie finanţat, nu alte lucruri pe care nu le-am promis în campania electorală. Trebuie să se expliciteze fiecare propunere bugetară pentru a se vedea unde se duc banii şi de ce se duc acolo”, a conchis Liviu Dragnea.

Citiţi şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri