Mihai Tudose: România are o creștere economică sustenabilă, o spun cifrele

Data publicării:
mihai tudose_GUVERN_SEDINTA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

România are o creștere economică sustenabilă, lucru demonstrat de cifrele care arată că, la un număr de salariați cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare față de 2008, afirmă premierul Mihai Tudose.

mihai tudose_GUVERN_SEDINTA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

"În trimestrul al treilea (perioada iulie - septembrie 2017), România, cu 8,6%, înregistrează cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Această creștere economică este rezultatul muncii tuturor românilor și al companiilor corecte din această țară. Pentru a preîntâmpina reacția corului de bocitoare, afirm cu toată responsabilitatea că avem o creștere economică sustenabilă. O spun cifrele: cu toate că avem un număr de salariați cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare față de 2008", a scris Mihai Tudose, marți, pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor preliminare publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), România a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, de 8,6%, comparativ cu perioada similară din 2016.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro și cel al Uniunii Europene au crescut în ritm anual cu 2,5%, comparativ cu perioada similară din 2016.

Cele mai mari creșteri din UE în perioada iulie - septembrie 2017 s-au înregistrat în România (8,6%), Letonia (6,2%), Cehia și Polonia (ambele cu 5%).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri