Ministrul Finanțelor, despre deficit: "Pe calculele lor iese 3,6-3,7%. Noi credem că putem să facem 3%"

Data actualizării: Data publicării:
viorel stefan captura

Guvernul vrea să convingă Comisia Europeană că se va încadra în limita de deficit bugetar de 3%. Ministrul Finanţelor a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că va trimite calculele la Bruxelles, până pe 25 aprilie. Viorel Ştefan a explicat că execuţia bugetară pe primele două lini ale anului arată un excedent bugetar şi că veniturile urmează să crească.

Banii la buget vor veni de la companiile la care statul este acţionar şi din creşterea redevenţelor. În acelaşi timp, ministrul a precizat că legea salarizării bugetarilor, care ar urma să intre în vigoare la 1 iulie, trebuie să se încadreze în cheltuieli de cel mult 25,5% din PIB.

Pe calculele lor iese 3,6-3,7%. Noi credem că putem să facem 3% și, așa cum arată execuția la trimestrul unu, sunt convins că ne încadrăm în 3%. Mai rămâne să găsim argumente convingătoare și pentru Comisia Europeană și ne străduim să trimitem acest lucru la Bruxelles până în 25 aprilie, astfel încât la prognoza de primăvară pe care o face Comisia să fie luate în calcul aceste argumente și poate își revin și ei și vor recunoaște că noi avem dreptate încă o dată”, a spus ministrul Finanțelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri