Ministrul Finanțelor: România va păstra deficitul bugetar sub 3%, aşa cum s-a angajat

Data publicării:
BANI numaratoare

România va păstra deficitul bugetar sub 3%, așa cum s-a angajat prin Pactul de Stabilitate și Creștere, iar creșterea economică de 5,6% preconizată pentru anul 2017 este bazată atât pe consum, cât și pe majorarea volumului producției industriale, a dat asigurări ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

Oficialul român a punctat creșterea economică de 5,6% din anul 2017, bazată atât pe consum, cât și pe o creștere a volumului producției industriale mai mare cu 8% față de aceeași perioadă a anului anterior, precum și scăderea ratei șomajului, care a înregistrat în luna iulie 2017 un nivel de 5,2% față de 7,7%, media europeană.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a menționat creșterea Produsului Intern Brut (PIB) și rectificarea pozitivă "realizată datorită creșterii veniturilor bugetului general consolidat". În plus, ministrul Ionuț Mișa a reconfirmat angajamentul României privind păstrarea deficitului bugetar în limitele de 3%, stabilit de Pactul de Stabilitate și Creștere.

În contextul reuniunii informale a Consiliului ECOFIN, organizate de Președinția estoniană în perioada 15 - 16 septembrie 2017, ministrul român al Finanțelor a avut o întâlnire bilaterală cu oficialul Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, iar discuțiile au vizat aspecte legate de situația macroeconomică la nivelul României și viitorul Uniunii Economice și Monetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri